Det er nu muligt at installere Windows programmer i en Virtuel Maskine og via RDP bruge programmerne som de kørte native i Linux.


Det kræver at man rodder lidt med tingene, og det er ikke perfekt endnu, men det er muligt at komme i mål og derved bruge Office365 programmerne i Linux.

Hvis du bare selv vil i krig med det, er alt hvad du skal bruge af informationer tilgængelige her.

Det første der skal gøres er at der skal sættes en virtuel windows maskine op i KVM. – Det kan du læse om her.


Jeg har selv afprøvet det, og må sige at jeg er positivt overrasket. Dog er der et par problemer jeg er stødt ind i (som jeg ikke tror mange andre får for at være ærlig, dette er specifik til min usecase) som f.eks at EURkey eller Europæisk keyboard layout til ANSI ikke fungerer. Jeg kan derfor ikke skrive Æ Ø og Å i programmerne. Nogle af programmerne starter ikke korrekt op efter at have være kørt første gang, og man får derfor en meget stor kant der er sort.
Grafikken i menuerne kan godt virke lidt iffy, og det er sket før at den har skulle justere hele ‘billedet’ af programmet, så alt blev rendered på ny.


Jeg selv har ‘kun’ 16GB ram så med Pop!_OS kørende og en KVM så rammer jeg omkring 6-7GB brug bare ved at have Firefox åben. Jeg er derfor begyndt at stoppe KVM når jeg for eksempelvis skal spille noget.
Jeg kan derfor kun anbefale at man har 32GB ram hvis man regner med at skulle gøre ret meget andet end lige de basale ting.

Sådan ser min Word hjemmeskærm ud.

Afsluttende:
Det er en super løsning hvis du for intet i verden vil have noget Windows direkte på din PC.
Jeg skal have købt flere ram og så afprøvet med eventuelt 8GB ram til den virtuelle maskine i stedet for de 4 den er begrænset til nu, for at se om det giver et bedre resultat. Jeg er ikke 100% tilfreds med sådan som det kører lige nu.

Lidt skriven i Word på Pop!_OS.

Når muligheder som denne opstår bliver jeg påmindet om at det anbefalede mindste antal RAM er meget individuelt, og det går kun en vej, opad.

Har du dog nok computer hestekræfter at spille med, er dette en fantastisk løsning.

Categories: