Denne gang bliver det en af kongerne inden for melodisk dødsmetal, nemlig Soilwork!


Enter: Soilwork!

Bandet er formet i 1995 af Björn “Speed” Strid og Peter Witchers.
Witchers har så sidenhen forladt bandet og kommet tilbage til bandet et par gange, men er nu fortid, ser det ud til. Originalt hed bandet Inferior Breed, men det blev sidenhen skiftet til Soilwork – som betyder at arbejde sig op fra grunden.
Jeg synes egentlig ikke jeg vil til at gennemgå alle de mennesker der er kommet og gået fra bandet, da det jo som beskrevet før er et band med SÅ stor historie og så mange albums bag sig.
Det er jo klart at når man har eksisteret siden 1995 så vil der være udskiftninger.

Mange havde regnet med at Soilwork var slut og borte efter Peter Witchers forlod bandet (for sidste gang i 2012) men det viser sig kun at være begyndelsen. Sidenhen har de leveret den ene FEDE skive efter den anden.
Nej jeg skriver ikke at Peter Witchers holdte bandet tilbage. Men jeg vil sige at der er jo åbenbart så meget kreativitet i de mennesker at de stadigvæk kan levere noget man glæder sig til efter 26 år.

I skrivende stund består bandet af flg medlemmer:

Björn “Speed” Strid – Vokal
Sven Karlsson – Keyboard
Sylvain Coudret – Guitar
David Andersson – Guitar
Bastian Thusgaard – Trummer
Taylor Nordberg – Bas

Hvis man ønsker at gå hele deres historie igennem af medlemmer – så har Wikipedia en fantastisk side til netop det formål: KLIK HER.

Jeg har ikke andet end respekt for dette band.
Før jeg fandt dem i år og fik købt mig med på deres releases (har ikke hørt Soilwork siden starten af 2000’erne) havde jeg faktisk lidt glemt de eksisterede.
Så slog det mig en dag at jeg skulle da tjekke Soilwork ud igen – siden jeg nød deres releases tilbage i starten af 2000. Og hold da KÆFT jeg blev blæst bagover – (d. 1/1-2022 havde jeg, det sidste år, spillet mere Soilwork end noget andet band jeg har hørt sidste år.) De kan altså noget.
Hvis man lige er i humør til noget melodisk dødsmetal, ja så kan jeg ikke andet end anbefale dem, i en sø af melo-death bands synes jeg de formår stadigvæk at holde fanen højt.
Hvis du spørger mig er mange af de svenske melo-death bands stadig gode, også selv de pionerende bands inden for genren. Måske lige med undtagelse af In Flames jeg slet ikke aner hvad spiller i dag? Alternativ metal?

Jeg har valgt ikke at anmelde nogle af deres albums, jeg synes det er musik der skal opleves.
Men jeg kan dog give et par anbefalinger, hvis man vil prøve sig med noget Soilwork for første gang.

Albums jeg synes er specielt fede:

Verkligheten – deres nyeste fuld længde er ikke andet end fantastisk, og beviser at Soilwork stadig kan! De har ikke glemt rødderne men der bliver tilføjet mere og mere. (Det er godt med en infusion af dansk blod i bandet 😉 )

The Ride Majestic – Super album der har alt, aggressivitet og bløde passager, igen en klassisk Soilwork plade.

The Living Infinite – Dobbeltplade, som på alle måder er fantastisk.

Stabbing the Drama – Lyt til dette hvis du vil høre Soilwork i deres spæde barndom. Pladen er udgivet 7 år efter bandet blev formet, men fundationen er der.

Categories:

Tags: