Når der skal holdes styr på en stor mængde projekter, der ofte har et web interface, så er det ikke altid lige fedt at skulle redigere i default filen i nginx – det kan, i min erfaring, blive meget uoverskueligt.
Jeg vil godt indrømme at jeg kørte alt for længe med den metode, indtil jeg fandt den mest enkle og fantastiske løsning, nemlig Nginx Proxy Manager(herefter NPM).


Hvad er det og hvad gør det?

Her er linket til dem der bare vil i gang med det, der er en fin guide på deres hjemmeside, det kører via docker og docker-compose.

NPM optager portene 80 og 443 og sørger for at sende alt trafik det rigtige sted hen.
Det har et rigtig godt admin interface der kører på port 81.
Screenshots findes her.
Du kan oprette proxy hosts og få et SSL certifikat via LetsEncrypt. Derudover kan du oprette brugerdefinerede lokationer inde i dine proxy hosts så du kan have flere projekter kørende på samme underdomæne for eksempel.
Du kan også oprette såkaldte “restrictions” som der skal sættes på domæner du vil have der skal trigger en prompt der beder om brugernavn og kodeord for at gå videre.
Personligt synes jeg admin interfacet er nemt at forstå, når man lige har fået læst sig igennem de forskellige tings betydninger. Du kan endda oprette flere brugere og bestemme hvor meget de har adgang til. Der er et fint lille tooltip illustreret af et “?” der forklarer hvad de forskellige menuer er i stand til. Og hvis man er i tvivl er søgemaskinerne altid til hjælp.


Lidt prep før installation(raspberry pi):

Hvis du som mig har tænkt dig at køre det på en raspberry pi så er her lidt forarbejde. Du skal sørge for at have en af de systemer kørende som det understøtter, dog er det ret udbredt lige nu, jeg kører det f.eks på en 64bit OS installation på en Raspberry Pi 3 model B.

I skrivende stund er flg systemer understøttet:

For at tjekke om din raspberry pi er understøttet kan du tjekke denne hjemmeside, kigge på billedet nedenunder, eller køre kommandoen sudo cat /proc/cpuinfo.

Så hvis du kører en Raspberry Pi Zero 2 og frem, kan du installere et 64bit version af deres Raspberry Pi OS og derved bruge nginx proxy manager direkte på din lille pi.

Du følger bare installationen som er linket ovenover, det kører via docker og docker-compose.
Det nemmeste er at tilføje docker’s repository til din maskine, da det inkluderer docker-compose.

NB: Nogle gange hvis man ikke installerer docker-compose med det samme vil den ominstallere din docker (dette er set på raspberry pi) – dette er ikke et problem, bare sørg for at docker OG docker-compose begge er installeret før du går i gang med instrukserne på NPM’s hjemmeside.


Categories:

Tags: