Musik skal man altså ikke gå ned på, og jeg har fået hørt en del i 2022.
Faktisk ifølge mine statistikker er det her året hvor der for alvor blev hørt musik af mig!
Jeg har i de sidste par år investeret i lydgrej herhjemme og det har vist sig at ‘pay off’ for mig da jeg har hørt en DEL mere end jeg plejer. Men hvad har været overraskende, og hvad har været det bedste?


Mest spillede?

Jeg har en forkærlighed for Soilwork, hvilket også afspejles i min year-end liste hvor de ligger nr 1.
Men der har været nogle overraskelser ift bands jeg IKKE havde set komme.

Listen:

  • 10. Freedom of Fear
  • 9. Wachenfeldt
  • 8. Mastodon
  • 7. Brutus
  • 6. Opeth
  • 5. Kardashev
  • 4. Darkest Era
  • 3. Behemoth
  • 2. Gaerea
  • 1. Soilwork

Jeg havde aldrig aldrig ALDRIG regnet med at Brutus’ post-hardcore kunne ramme mig, men for pokker ikke også hvor har de med Unison Life skabt et smukt lydunivers og for den sags skyld en gennemført fed plade. Det var pladen der fik mig til at høre et meget hypet album fra Birds in row, deres Gris Klein – endnu et album der nok burde have været en bobler, men jeg hørte den simpelthen for sent.
Freedom of Fear havde jeg ikke set overhovedet komme på listen, men jeg må have smækket deres Carpathia på lidt flere gange end jeg troede.

Top 3 er der vist ingen nyheder i.
Året 2022 var også der hvor jeg for alvor lærte Wachenfeldt at kende, jeg har ikke hørt meget af dem, men kendte til dem. Alt det ændrede sig da jeg blev anbefalet at starte med deres første plade The Interpreter, og den er fed! Jeg er ikke helt nået så godt i gang med deres 2022 udspil Faustian Reawakening – egenlig meget flot at de via 1 plade er kommet så højt på listen, men det er ikke den eneste.
Ja, Freedom of Fear har udgivet 2 albums, men jeg har kun hørt Carpathia – endnu en der ligger usædvanligt højt med 1 udspil.

Disse dage hørte jeg mest musik.

Ifølge hvad jeg kan se umiddelbart så hører jeg så en del mere musik Tirsdag og Torsdag, som begge er arbejdsdage hvor jeg får lov til at gå meget for mig selv. Det kan også ses.
Jeg er en nørd af en slags, jeg elsker statistikker, jeg ved ikke hvorfor.
Jeg holder øje med mange ting for at se om ting er som de plejer eller der har været afvigelser. Meget interessant. 🙂


Top10 – Albums fra 2022:

Der er endt nogle herpå som jeg ikke havde tænkt mig skulle være på min liste over top10 albums i år jeg har hørt. Men sådan er det jo nu engang. Selvom man ikke føler stilen lige er noget for en kan der komme et par overraskelser alligevel.

Boblere:
Clutch – Sunrise on Slaughter Beach: fandt ud af og skaffede albummet alt for sent på året så fik desværre ikke hørt den ordentlig igennem. Det er Clutch som man kender dem, og jeg elsker det.
Kadavermarch – Into Oblivion: hørte albummet rigtig meget, og det er et super fedt album, men ikke helt stærk nok til top10.
Freedom of Fear – Carpathia: Super fedt album der kom lige sidst på året og derfor simpelthen bare ikke fik nok rotationer, men uden tvivl et STÆRKT værk som er værd at lytte til! Det var hårdt ikke at placere den på listen, men der var så mange stærke kandidater.

Nå men til listen:

Hvis man læser f.eks heavymetal eller AngryMetalGuy bloggen så vil man få indtrykket af at 2022 var et tyndt år ift musik. Men jeg vil gerne sige at det er simpelthen ikke rigtigt fra mit synspunkt.
Der har været overraskelser jeg ikke havde regnet med, men der har været nok musik i 2022 jeg har nydt og endda kunne jeg nævne flere end 10 bands der i år har leveret noget musik der har resoneret med mig.
Kardashev’s Liminal Rite er simpelthen det bedste album jeg har hørt i år. Intet andet album har bragt så mange følelser frem til overfladen end de 11 numre. Jeg har hørt den utallige gange og den bliver aldrig kedelig fordi der dukker detaljer op ved hver gennemlytning synes jeg.
Den er lang, over 1 time, men det er det værd at afsætte til at høre den i én go, det fortjener den.

Disse tidspunkter på dagen har jeg hørt mest musik.

Ja, omkring kl 9, 10 og 11 hører jeg mest musik.
Dette var ingen overraskelse for mig da jeg godt er klar over at jeg hører virkelig meget musik på en dag og jeg bliver sidst på dagen lidt træt i hovedet og kan ikke koncentrere mig om det. Plus aftenerne er pt gaming tid med gutterne, så det er ingen overraskelse at jo længere hen på dagen jeg kommer så mindre bliver der hørt.
Springet fra kl 11 til 12 er højest sandsynligt grundet at det er der jeg spiser frokost både på arbejde men også hjemme og så plejer jeg se lidt TV hvis jeg er hjemme for at slappe lidt af inden jeg igen sætter mig op og hører musik.


2022 har været et super hårdt år for mig, personligt. Der er sket ting i min familie og situation der gør at jeg desværre må sige at 2022 heller ikke blev året over alle år for mig.
Men hvor var det rart at der kom så meget musik ud jeg kunne lide og som hjalp mig igennem de hårde tider.
En tak skal lyde til Kardashev, Mastodon og Brutus især for at have skabt noget der virkelig kunne sættes på når det hele bare var lort.

Og til sidst vil jeg bare sige, godt nytår.
Må 2023 bringe bedre tider og masser af fedt musik. 🤘

Categories: