Progressivt Blackened Death, ja det bliver simpelthen bedre og bedre.
Progressivt = ja tak. Blackened Death? JA TAK! Og når det hele så bliver kombineret på så fantastisk en måde som Hath er i stand til, så får man guf for øregangene.


Jeg indrømmer gerne at jeg var alt for langsom på at hoppe på Hath’s nye udspil All That Was Promised fra 2022.
Og jeg havde aldrig hørt Of Rot and Ruin.
Ja faktisk havde jeg overset et af de bedste bands inden for Blackened Death, og jeg skammer mig inderligt. Det skal der dog laves om på fremadrettet!


Profil:

Bandet startede sin fremmarch i 2014 i New Jersey, USA.
Første udspil var Of Rot and Ruin i 2019, så det er 5 år der er blevet brugt på at finde deres lyd og lineup.
Men NØJ hvor det har været ventetiden værd, det er blevet til et af mine absolut yndlings bands.
Jeg har en forkærlighed for Blackened Death lige siden jeg hørte Behemoth første gang.

Progressive blackened death er genren, og de er et af de premier bands inden for netop den genre tør jeg godt sige.
Faktisk har jeg ikke hørt mange bands der kan hvad Hath kan, musikken er brutal og progressiv – men med plads til masser af FEDE riffs og lyrik at skråle med på.
Lineup’et består af:

  • Greg Nottis – Bas & vokal.
  • AJ Viana – Trommer.
  • Peter Brown – Guitar
  • Frank Albanese – Guitar & vokal.

I forhold til udskiftninger har der ikke været nogen så vidt jeg kan se, det er de samme 4 mennesker der startede bandet der er der nu og det er vildt fedt at se. Bandet har været sammen i 10 år i 2024 – 2 albums på den tid er jo ikke noget ligefrem at prale af, men resultaterne? DE ER!

De bryder ikke stilen igennem 2 albums, nej der bliver lavet mere perfekt musik som kombinerer hvad de allerede har lavet, med noget nyt og frisk så det de 2 albums aldrig bliver kedelige. Der bliver råbt og skreget og råbt i kor, det lyder fuldstændigt unikt og det var noget jeg ikke vidste jeg manglede i mit liv.
Mit musik grej bliver presset og det er simpelthen bare så fedt.

Da jeg første gang startede med at høre Hath’s All That Was Promised synes jeg det lød som om guitarerne var druknet i mixet, og jeg indrømmer gerne at det afholdte mig fra at give skiven et reelt skud, men blev ved med at se den ende på folks year-end lister. Det viser sig så at der skulle lige finjusteres på min equalizer og så kunne jeg høre guitarerne, men synes måske ikke de var så tydelige som jeg gerne så de var. Det skal dog siges at så vidt jeg kan høre drejer det sig om de 2 første tracks på albummet – og hører jeg musikken udenom equalizeren så kan jeg nemmere høre dem, det er dog petitesser det drejer sig om her, der er intet at sætte en finger på overordnet set.
Det er det fede ved at kunne justere elementer i lyden så jeg får lov til at kunne høre det som jeg vil, men man kan også spænde ben for sig selv. 😉


Hvis du som mig gerne vil høre noget musik på din egen måde, men også have mulighederne for at høre det ‘plain’ så vil jeg klart anbefale en dac+equalizer+amplifier.
Det kræver lidt penge at få det hele på plads, men nøj jeg kunne ikke leve uden.
Det er også meget bekvemt at der ofte findes en drejeknap som kan justere hvor højt det skal spilles, uden at skulle justere det gennem software i f.eks Windows/Linux.
Jeg skruer meget op/ned afhængig af situation og derfor elsker jeg min Amplifier, den fysiske drejeknap er svær at undvære.
Men nok om det skide hardware. Det er musikken det drejer sig om.

Forhåbentlig har du her fået en forsmag på hvad Hath kan – jeg kan simpelthen ikke sige nok godt om dem.

Det er en fucking skam jeg ikke fandt dem tidligere, for de havde helt klart taget en god plads på top10 listen over sidste år hvis bare jeg ikke var så langsom, dog kan bandet stadig meget nemt ende med at blive det mest afspillede i år, gutterne er i hvert fald godt på vej.

Både Of Rot and Ruin og All That Was Promised er must-haves i min optik, både hvis du er interesseret i Blackened Death med progressive elemeneter, men også hvis du generelt er metal elsker.


Kilder:
Hath – bandcamp.
Metal-Archives.

Categories:

Tags: