Neo-klassisk dødsmetal er vi ude i her, og jeg havde aldrig hørt noget lign før jeg blev anbefalet at tjekke Burned In Effigy‘s første udspil ud – medhjulpet af et rimelig positivt review fra en side, så tænkte jeg det kan da ikke gå helt galt.
Det gjorde det så lidt, fordi deres sange er så catchy at de har siddet i skalden af mig siden jeg hørte albummet første gang, tilbage i 2022.

Dette er dog ikke noget jeg brokker mig over, fordi kompositionerne er så fede at jeg bare tænker ‘MORE PLEASE’…


Profil:

Bandet er formet en gang før 2017 i Chicago, Illinois – jeg har ikke kunne finde ud af hvad årstal bandet startede officielt.
Jeg ved at der har været nogle udskiftninger lige i starten af bandets levetid.
I 2017 udgav de melodisk metalcore, men dette ændrede sig jo mere bandets medlemmer blev skiftet ud og prøvet af.
I år 2022 udkom de så med deres første langspiller (hvis man kan kalde den det) Rex Mortem, som er den jeg tager udgangspunkt i.

Lineup pt. består af:

  • Matt Watkins – Bass
  • Eddie Dec – Trommer
  • Mark “Smedy” Smedbron – Vokal (2019 – ?)
  • Steve Bacakos – Guitar (2022 – ?)
  • Mike Hisson – Guitar (2022 – ?)

Som man kan se har det været rimelig stabilt siden, ja sidste år.
Selve musikken er som skrevet før, neoclassical melodic death metal. Det er noget af en smøre men det passer rigtig godt til stilen.

Selve albummet er ca. 32 minutter langt, og det er en hæsblæsende fest lige fra start til slut.
Det er 8 individuelle numre, der er ikke rigtig nogen retning eller sammenhæng.
De forsøger ikke at genopfinde den dybe tallerken men det de laver er skide catchy, og det er noget man kan synge med på, når man går rundt i sit eget hoved og bare får det blæst i skalden.

Se det som 8 forskellige historier, og så ellers bare læn dig tilbage og nyde en hurtig, men super fed skive.
Jeg tænker at det musik de laver, spiller rigtig godt live.
Det er ikke alle albums der er tiltænkt at blive spillet live, men dette kan jeg nærmest føle hvordan festen bobler over når der bliver spillet en sang.

Siden dette er et relativt nyt band, man ikke har set alt for meget til endnu, vil jeg våge den påstand at der simpelthen ikke er nok information at finde om dem.
Jeg har kigget på metal-archives, last.fm og googlet mig frem, men på trods af det finder jeg ingen pålidelig info omkring dem, hvilket er ærgerligt – men forhåbentlig kommer vi til at høre mere fra dem i fremtiden.

Gør dig selv den tjeneste hvis du er til melodisk metal, at købe denne skive fra bandcamp og støt disse gutter, for de laver virkelig noget fedt musik, og de er kun lige begyndt!

Categories: